Pubermind

Pubermind uitstalling kleinPubermind is een methodiek waarbij een spel wordt ingezet om ervaringen, ideeën en verwachtingen van de puberteit spelenderwijs te bespreken. De manier van spelen creëert een open sfeer met als effect dat eventuele weerstand/ spanning afneemt en de jongere open staat voor nieuwe informatie en vragen zal stellen. Inmiddels wordt de methode Pubermind al een aantal jaar met groot succes ingezet binnen praktijk Mischa Wink. Aangezien Pubermind een methode is en geen ‘spelletje’ is losse verkoop niet mogelijk.


Doelen:

  • Voorbereiding op de puberteit
  • Ondersteuning tijdens de puberteit
  • Extra hulp bij zorgen, omtrent angsten, weerbaarheid, seksualiteit, stress en sociale omgang

Onze veelzijdige ervaring in gezinnen, op scholen en binnen de hulpverlening is de inspiratie geweest in de ontwikkeling van Pubermind. Pubermind is een veelzijdige methode met een gedegen theoretische onderbouwing en een uitdagend spel.

 

Oudercursus Pubermind

Tijdsduur: 3 sessies van 1,5 uur
Kosten: 370 euro (inclusief het spel Pubermind t.w.v. 100 euro)
Doelgroep: ouders met specifieke hulpvragen gericht op communicatie met het kind.
Locatie: aan huis

Een Pubermindtrainer komt drie keer bij u thuis langs. De eerste keer zal het gesprek met u als ouders zijn, waarbij u uitleg krijgt over de methode en met u in gesprek wordt gegaan over hoe u deze thuis kunt inzetten. De tweede en derde keer zal het spel in de aanwezigheid van de Pubermindtrainer met het gezin worden gespeeld waarna u als ouders het na bespreekt met de trainer. Tot slot ontvangt u het spel, zodat u het thuis in kan blijven zetten.

 

Interactieve lezing Pubermind

Tijdsduur: 1 bijeenkomst van 3 uur
Kosten: offerte op aanvraag
Doelgroep: hulpverleners en leerkrachten
Locatie: op uw locatie (minimaal 3 deelnemers)

Tijdens deze interactieve lezing wordt u opgeleid tot spelleider, zodat u de methode Pubermind in kunt zetten binnen behandeling, begeleiding of in de klas. Er is aandacht voor uiteenlopende problematiek. U geeft bij de inschrijving aan voor welke problematiek u graag extra aandacht zou willen hebben. Er zal gestart worden met een korte theoretische onderbouwing, waarna de visie en werkwijze wordt uitgelegd. Tot slot zal u vanuit casustiek ervaring opdoen met methode Pubermind.

 

Pubermind training – train de trainer

Tijdsduur: 7 sessies van 1,5 uur (waarvan 1 voorbereidingssessie)
Kosten: offerte op aanvraag
Doelgroep: hulverleners en leerkrachten
Locatie: op locatie deelnemers
Product: Pubermind training aangepast op uw doelgroep. U ontvangt aan het einde van de training een op maat gemaakt handboek en bij behorende materialen o.a. het Pubermind spel.

De Pubermind training is een training ter bevordering van de sociale zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Binnen de training is interactie tussen de deelnemers een belangrijk uitgangspunt. De werkwijze bevordert het zelfinzicht en vergroot de kennis. Tijdens de training is er onder andere aandacht voor de vermindering van spanning en stress, vergroten van de weerbaarheid, de emotieregulatie en sociale vaardigheden. De Pubermind training zet het kind in zijn kracht en helpt nieuwe stappen te zetten.