Voor ouders

"Als ouders zijn we erg blij met de hulp die we van Mischa kregen. We hebben nu veel meer inzicht in onze zoon en handvatten voor de aanpak. En een heel prettig idee is ook dat we Mischa kunnen mailen als er vragen of incidenten zijn waar we zelf even niet uitkomen. Mischa... bedankt!"

Elk kind heeft unieke eigenschappen en vaardigheden. Door de beperkingen die u en uw kind kunnen ervaren komt dit echter niet altijd tot uiting. Hulp is dan nodig. Soms gaat het om een korte opvoedingsvraag en heeft u aan één gesprek voldoende, we helpen u dan graag verder, maar ook als u een meer intensieve hulpvraag heeft kan bij ons terecht. 

Als ouders wilt u het beste voor uw kind. Elke ouder heeft opvoedingsvragen. De meeste ouders kijken naar hun eigen opvoeding, wat ze om zich heen zien en spreken met de omgeving over de kinderen. Wanneer uw kind beperkingen ervaart, kan dit heel lastig zijn. Zonder een voor u duidelijke reden wordt uw kind misschien angstig, krijgt het een woedeaanval of wordt het verdrietig.

Het kijken naar de omgeving kan twijfel geven of u het dan wel goed doet. Gesprekken met uw omgeving zorgen soms voor onbegrip. Wanneer er een diagnose wordt gesteld of u met kort onderzoek antwoord krijgt op uw opvoedingsvragen, kan dit een opluchting zijn. U kunt verklaren waarom het voor u en uw kind lastiger is en passende hulp kan worden ingezet.

Enkel een diagnose geeft vaak nog geen antwoord op alle vragen die u heeft omtrent de opvoeding en het onderwijs van uw kind. Hierbij kunnen wij u uitleg en ondersteuning bieden.

Tijdig aandacht hebben voor het zorggedrag van uw kind kan grote zorgen voor later verminderen. Bij ons kunt u terecht voor intelligentie- en sociaal-emotioneel onderzoek. Door observatie, gesprekken en intelligentieonderzoek kunnen wij u als ouders en de school voorzien van passend advies.

Graag zouden wij samen met u kijken naar uw vragen en wensen. De diversiteit in ervaringen en opleidingen binnen het pedagogische werkveld maakt onze hulpverlening veelzijdig.

De hulp die wij bieden kan op verschillende terreinen worden ingezet. Wij hebben aandacht voor alle facetten van de ontwikkeling; de sociaal-emotionele ontwikkeling, de seksuele en relationele ontwikkeling, de leerontwikkeling en de ontwikkeling binnen het gezin. 

Wilt u vrijblijvend kennismaken dan kan dit natuurlijk ook.