Werkwijze

 

Aanmelding

Als ouder kunt u uw kind aanmelden door te bellen met ons algemene telefoonnummer of door een e-mail te sturen. Na ons eerste (telefonisch) contact proberen we binnen twee weken een kennismakingsgesprek te plannen. Er volgt dan een vrijblijvend gesprek waarin de aanmelding wordt besproken. Er wordt een zorgovereenkomst opgesteld waarmee vergoeding vanuit de gemeente mogelijk is. Deze wordt binnen 2 tot 3 weken na akkoord naar u opgestuurd. Hiervoor hebben wij een verwijzing nodig van de huisarts of het sociaal team. Nadat u de zorgovereenkomst ondertekend heeft kunnen we samen met u vervolgafspraken plannen.

 

Behandeling

Voorafgaand aan de interventie wordt een behandel-, begeleidings- of onderzoeksplan gemaakt, waarin de doelen en werkwijze worden uitgewerkt. Halverwege de behandeling vindt er een tussentijdse evaluatie plaats en ter afsluiting een eindevaluatie. Als ouder wordt u op de hoogte gehouden over de ontwikkeling van uw kind. De duur van de behandeling zal in overleg met u worden bepaald. Daarbij streven we naar zo kort als wenselijk en zo lang als noodzakelijk!

 

Jeugdzorgregios

Orthopedagogisch praktijk Mischa Wink heeft met de blauwgekleurd jeugdzorgregio's een contract voor de vergoeding van de zorg door de gemeente. De vestigingen in Maarn (rechts) en Lekkerkerk (links) zijn in rood aangegeven.

 

Vergoeding

De zorg die wij bieden wordt in de meeste gevallen volledig vergoed door de gemeente, als u inwoner bent van een gemeente waarmee wij als praktijk een contract hebben. In de regio Zuidoost Utrecht betreft dit de gemeenten De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. In de regio Lekstroom zijn dit de gemeenten Lopik, Vianen, IJsselstein, Nieuwegein en Houten. In de regio Midden-Holland betreft dit de gemeenten Bodegraven-ReeuwijkGoudaKrimpenerwaardWaddinxveen en Zuidplas. Wanneer u de hulp zelf wilt betalen, kunt u ook zonder verwijzing van de huisarts of het sociaal team bij onze praktijk terecht.